via de Erasmusbrug
naar het centrum
Bekijk de actuele beschikbaarheid
de voetgangersverbinding
naar de Wilhelminapier
Bekijk de actuele beschikbaarheid
ss Rotterdam nabij
aan de kade
Bekijk de actuele beschikbaarheid

Locatie / Omgeving van Katendrecht

De nieuwe Kaap

Historisch, levendig, veilig

Rotterdam Katendrecht biedt meer dan een mooi uitzicht. Het schiereiland ontwikkelt zich de laatste jaren tot één van de leukste buurten van Rotterdam. De sfeer van de oude havenwijk mengt zich met die van moderne bouw en frisse ideeën. De Kaap heeft de levendigheid van vroeger, met de veiligheid van nu. En is goed bereikbaar: de metrohalte ligt op steenworp afstand en ook de bus en watertaxi stoppen er.

Divers Katendrecht

U kunt er alle kanten op, maar eenmaal op Katendrecht hoeft u eigenlijk niet meer weg. De supermarkt zit er om de hoek. De Afrikaandermarkt en winkelgebied Vuurplaat liggen op loopafstand. En het gezellige Deliplein is maar 500 meter van huis. Daar vindt u gezellige cafeetjes, lekkere restaurants en het bekende theater Walhalla.
Als u de deur uitgaat wandelt u binnen een paar minuten langs het water van de Maashaven naar het Kaappark of de SS Rotterdam. U kunt er genieten van het uitzicht op de Maas en de Euromast en de havens in de verte.
Via de Rijnhavenbrug, speciaal voor voetgangers, wandelt u zo over het water naar de Wilhelminapier. Daarmee zijn ook Hotel New York, Het Nederlands Fotomuseum en het Nieuwe Luxor maar een paar honderd meter weg. Via de Erasmusbrug bereikt u makkelijk het centrum. Koopgoot, station of ziekenhuis – u bent er zo. En dat maakt de ligging van Katendrecht zo ideaal: op het kruispunt van stedelijkheid en rust.

De stad Rotterdam

Zoals de skyline doet vermoeden is Rotterdam een moderne stad van formaat.
Of u het nu bekijkt vanaf een boot in de haven of het dek van de Euromast, Rotterdam is een en al dynamiek en diversiteit. U kunt er in alle rust genieten van de architectuur en het water. Of u kunt zich juist helemaal onderdompelen in de vele activiteiten en festivals. Er zijn evenementen van wereldniveau en kleinschalige buurtinitiatieven. Waar u ook komt, u vindt er de levendigheid van een wereldse stad en die typische Rotterdamse gezelligheid.